Dag 9: Dutch Lake
Door: KloekkeNoot
Blijf op de hoogte en volg Rob
13 Augustus 2011 | Canada, Clearwater
Zo, vandaag is het mannen dag. We gaan jagen! Rob en ik dus vroeg uit de veren, eerste even douchen, scheren en tanden poetsen en flink wat aftershave, want ook als we gaan jagen moet je er natuurlijk goed uitzien en lekker ruiken. Bovendien willen de vrouwtjes natuurlijk ook wat……Vol spanning plank gas van de camping af naar jawel, de supermarkt. Ja inderdaad de supermarkt.
Jullie dachten natuurlijk dat wij gingen jagen op wild hè! Als jullie hadden opgelet dan wisten jullie dat als je gaat jagen je geen geurtjes op moet doen. Dus. Na het jagen effe een uurtje karren om vervolgens gezellig aan een meertje te gaan ontbijten. Super gezellig en lekker relaxed….. Dan komt Jan de Vuilnisman, volledig in werkkleding, dikke handschoenen, dikke jas en een heerlijk warme wollen muts, nog even langs om uit alle vuilnisbakken de lege plastic flessen te graaien. De kleding keuze leek wat overdreven bij een strak blauwe lucht en een lekker zonnetje maar wie weet waar de beste man vandaan kwam. Voor de zekerheid maar even de route gecontroleerd, stel je toch voor dat er aan de andere kant van de heuvel een meter sneeuw ligt………
Na het ontbijt maar weer gas op de plank, 100 km/h en dan nog wordt je ingehaald door vrachtwagens van 30 mtr totale lengte en 60.000 Kg massa. Dus dat gassen heeft ook geen zin, dus maar weer lekker cruisen man, give me the box! (Je weet wel die reclame bij jullie op de tv)
We hebben een binnendoorweg naar Clearwater genomen, een toeristische route langs het Green Lake, eerst langs de rechterkant. Sander en Gea voorop en Rob en Ingrid met de tweede Camper er achter aan. Heerlijk geen kaart lezen, je hoeft alleen maar de achterkant van die witte camper voor je in de gaten te houden toch ? Nou halverwege het meer meldde Gea zich op de portofoon: we zouden het meer eigenlijk aan onze rechterkant moeten zien ! Wat denk je we reden al een poosje met het meer aan onze linkerhand. Nou ja, wat maakt het uit aan de bovenzijde komen de twee wegen vast weer samen toch ? …..Niet dus ! Het bleek een doodlopende weg, dus wij gekeerd en terug gereden. De andere kant van het meer was ook erg mooi !
Uiteindelijk waren we rond 15:00 uur in Clearwater, we staan vandaag mooi opgesteld op camping Dutch lake aan het……. Dutch lake !!. De mannen zijn al aardig handig met de campers, ze waren in no-time “hooked-up”. Daarna zouden Sander en Rob met de kids gaan zwemmen in het meer en de dames zouden even naar de supermarkt lopen…. Helaas voor Rob moest hij eerst nog even naar het toilet, ook al zijn de campers van alle gemakken voorzien we proberen zoveel mogelijk de voorzieningen op de camping te gebruiken. Afijn, Rob komt moe maar voldaan weer bij de campers aan en Sander + kids stonden al gereed in badkleding toen tot zijn stomme verbazing Ingrid en Gea weer terug aan kwamen lopen. Zo dicht was de supermarkt toch niet in de buurt ?
Nee inderdaad want er moest gereden worden. Gelukkig had Rob zijn kleren nog aan dus snel de camper weer afgekoppeld en op pad naar de supermarkt !
Anderhalf uur later komen Sander en kids voldaan uit het water om aan te schuiven bij het 6 gangen diner. Helaas, er staat nog maar één camper, dus waar is Rob met de dames en wat zijn ze aan het doen. Effe het mobieltje checken, wie weet hebben ze een hert op de grill van de auto proberen te krijgen. Nee niets spannends te zien op mijn mobiel. Ze zitten dus zeker weer bij Tim Hortens koffie te drinken. Bleek dat toch later helemaal niet het geval. De supermarkt was gewoon héél onhandig ingericht, hij bestond uit 3 aparte gebouwen en alles lag op de verkeerde plek.
Gelukkig hadden ze ook de camper bij zich want lopend had het allemaal niet gelukt. Er is namelijk genoeg voedsel ingeslagen voor een heel weeshuis. We hebben immers twee riante koelkasten en ook nog twee zeer ruime vriesvakken.
Vandaag stond er rijst met kipkerriesaus-soep en boontjes op het menu, het was weer 4 sterren genieten!
Inmiddels hebben we het kampvuur aangestoken en zit ik samen met mijn vrienden de muggen naar de sterren/laptop te turen. Het is al weer bijna half elf, nog even de site bijwerken, foto’s downloaden dan lekker slapen. Morgen moet ik weer vroeg op we moeten nog zo’n 250Km tuffen (als we in 1x goed rijden).
Ik zag dat er op deze camping maar 1 douche was dus wellicht vanavond voor het slapen gaan nog even warm afspoelen in plaats van morgen wakker worden onder een koude douche ? ;-) P.s. had ik al gezegd dat in de camper ook een complete douche aanwezig is ?
Nou voor vanavond weer genoeg geschreven, tot de volgende keer !
Sander & Rob.
14 Augustus 2011 - 10:40
Thea Platje:
Hallo Allemaal, nou ik vindt het allemaal spectaculair o een mooi scrabble woord, wij zijn hier met oma aan het scrabblen en hebben discussie over woorden als zwaffelen e.d. je kunt je er vast wel wat bij voorstellen op een druilerige zondag middag in zwolle. nou dan hebben jullie het beter voor elkaar , we zijn hevig jaloers en vinden de foto's ook erg mooi , ook gezellig zo met z'n allen, geniet er van en pas goed op , want volgens mij kom je zo in een gebied waar je straks beren gaat spotten , veel plezier en we kijken uit naar jullie volgende verslag en foto's , ja adel verplicht hahaha. liefs Thea -
14 Augustus 2011 - 12:19
Bram:
Hallo allemaal,
Wat leuk dat jullie dagelijks de tijd nemen om jullie belevenissen te beschrijven. Het is erg leuk om te lezen! Zo te zien vermaken jullie je er prima met z'n allen en beleven jullie heel wat met elkaar.
Groeten aan iedereen daar.
14 Augustus 2011 - 19:30
Antonio Platjero:
Hier is dan weer jullie vaste recesent. ik ben nog altijd meer dan tevreden over de hoge kwaliteit van jullie verslagen, qua informatie, kwinkslagen, avonturen, lengte van de verslagen, helemaal in balans. De foto's ook magnifiek, vooral de krekel daar wil ik graag vriendschap mee sluiten, dan mogen jullie de muggen als jullie vrienden beschouwen. Ook de verslagen over wat jullie dagelijks aan ***** maaltijden nuttigen, ik proef het bijna. Heel veel plezier en ik zou bijna zeggen "oet moar'n" (vrij vertaalt naar Piet Paulsma) -
14 Augustus 2011 - 21:01
Fia En Jan:
Net de laatste twee verslagen gelezen en de foto's bewonderd.Ik denk dat de borden wel mooi "schoon" geworden zijn in dat stromende water.Als je de pannen er ook bij doet springt er misschien wel een forel in voor op de BBQ.Ingrid, hoe gaat het met fotograveren? De foto van de sprinkhaan/krekel is mooi.
Boven jullie verslag staat dat het daar 23 graden is. Het is hier nog steeds herfst. Het heeft hier de hele morgen en een gedeelte van de middag ge(stort)regend. De temperatuur gaat wel. Één voordeel, het gras groeit nu niet zo hard en hoef ik maar één keer in de week te maaien.
Toen we zaterdagavond thuiskwamen was er gebeld met een lang vreemd nummer. Zijn jullie dat geweest???
We volgen de route op de kaart en zien dat de volgende stop nationaal park Jasper is.Wellicht zijn daar beren. Als je ze maar niet op de weg tegen komt.
Geniet er van. Groetjes pa en ma.