Woensdag 9 augustus: Reizen naar Clifton Beach
Door: Sander
Blijf op de hoogte en volg Rob
09 Augustus 2023 | Australië, Clifton Beach
Zo, vandaag staat in het teken van reizen. Om 7 am vetrekken we uit Blacks Beach voor ruim 750 km over de A1, de highway naar het Noorden, 25 Arlington Esplande in Clifton Beach om precies te zijn. Nu is die highway soms best hoog gelegen maar voor de rest is het qua snelheid niet echt high te noemen. Maximaal 100 km/h voor vele kilometers om vervolgens weer met 60 km/h dwars door kleine dorpjes of grotere plaatsen te rijden. Dat schiet niet op. Laten we maar niet spreken over vele wegwerkzaamheden. Ik heb ze niet geteld maar op dat stukje highway zijn we wel 30 plekken gepasseerd met wegwerkzaamheden.
Omdat we vroeg zijn vertrokken hebben we rond 10:00 zin in koffie, die bij een tankstation wordt genuttigd. We worden aangesproken door een trucker en die vraagt waar de reis heen gaat? ‘Up North’, roepen we in koor! De blik van de trucker voorspeld niet veel goeds. Er is een ernstig ongeluk met een vrachtwagen en een auto gebeurd, weg afgesloten. Vandaar dat de trucker rustig voor zich uit zit te staren. De trucker weet ons te vertellen dat alle inzittende de crash hebben overleeft en niet ernstig gewond zijn! Gelukkig maar. Dus we drinken nog maar een bakkie en gaan weer op weg.
Zo, de laatste loodjes zijn ook hier weer het zwaarst, het is inmiddels donker en rond 7 pm belanden we in Blue Water restaurant op nog geen 10 minuten van ons huisje. Heerlijk gegeten, voor elk wat wils. Met een volle buik belanden we rond 9 pm aan de 25 Arlington Esplande in Clifton Beach. Zo, schril contrast met de voorgaande twee huizen, dit is een enorme villa met uitzicht direct op de oceaan. ( terwijl ik dit zit te tikken zie ik een regenboog, enkele enorme containerschepen en hoor je de golven op het strand beuken, heerlijk! )