Woensdag 16 augustus snorkelen Fitzroy Island! - Reisverslag uit Fitzroy Island, Australië van Rob Noot - WaarBenJij.nu Woensdag 16 augustus snorkelen Fitzroy Island! - Reisverslag uit Fitzroy Island, Australië van Rob Noot - WaarBenJij.nu

Woensdag 16 augustus snorkelen Fitzroy Island!

Door: Sander

Blijf op de hoogte en volg Rob

16 Augustus 2023 | Australië, Fitzroy Island

Zo, na onze eerdere teleurstelling gaan we vandaag eindelijk snorkelen. We vertrekken met de boot naar Fitzroy Island met het mooiste strand van heel Australië. Dit kan dus niet meer stuk. Op de boot krijgen we onze flippers, luchthapper en kiekert en Sander is wat bangig voor Stingers, van die vervelende kwallen waar je enorme pijn van kunt krijgen, dus Sander krijgt ook zo’n speciaal anti Stinger pak.

Onze reis gaat voorspoedig totdat we een half uurtje op die grote plas zitten. Het licht gaat uit, de airco stopt ermee en de medewerkers beginnen wat zenuwachtig heen en weer te lopen. De boot blijft gelukkig full speed richting de horizon gaan. Het wordt snel warmer aan boord maar we overleven het net.

Aangekomen op het eiland lopen we nog zo’n 2,5 km en dan zijn we op het mooiste strand van Australië. Sander hijst zich in zijn pak en loopt ietwat onhandig met zijn flippers richting de waterlijn. De rest volgt al snel en na een privé les van Sifra heeft Gea het luchthappen door zo’n buisje ook onder de knie en dan, ja dan, dan zitten we met zijn allen in een totaal andere wereld! Vissen, overal vissen, in alle kleuren en maten van de regenboog! Wat geweldig is dit zeg! Hoe verder we flipperen des te mooier en talrijker de vissen en het koraal. Dit is niet normaal gaaf! Ik moet even naar boven omdat mijn bril is volgelopen. Het blijkt geen zeewater te zijn maar water van mijn tranen. Tranen van geluk! Wat is dit onwerkelijk, gaaf, prachtig…..eigenlijk zijn er geen woorden voor.

En dan wordt het nog mooier. ‘Schildpad’ wordt er over het water geroepen. Er zit een reusachtig grote schildpad op de bodem te foerageren, en af en toe gaat hij even naar het oppervlakte om even te ademen. Je kunt heel dichtbij komen, wat geweldig is ook dit! Ons geluk kan niet op, we zien er nog één! Dit is heel bijzonder want ze zijn zeldzaam.

We snorkelen tot we moe en koud zijn en zitten dan met zijn allen op het strand nog na te genieten. Foto’s en filmpjes worden gedeeld! Iedereen is het met elkaar eens, dit is een geweldige ervaring! Wat een dag!

In de middag gaan we nog met boot het rif op, een boot met een glazen bodem. Langzaam dobberen we over het rif, maar dit is lang niet zo mooi als het snorkelen, het valt zelfs een beetje tegen. De verhalen zijn leuk en leerzaam maar het uitzicht is lang zo mooi niet.

En dan zit deze dag er op, we moeten weer naar de steiger om op de boot te stappen. Maar daar is geen boot! What the f… Een vriendelijke dame verteld ons dat de generator die vanmorgen kapot is gegaan nog niet is gerepareerd en we nog 1,5 uur op het eiland moeten blijven. We kijken elkaar aan en we rennen weer terug naar het strand waar we weer heerlijk gaan snorkelen! Zo das nog eens een kadootje!

Moe maar voldaan belanden we in de avond bij een heerlijke Pizzeria in Cairns, waarna als we thuis komen, het onvermijdelijke moet gebeuren….inpakken!

Sea ya!

• 18 Augustus 2023 - 11:59

Gerard En Loes:

Nou dit kunnen jullie afvinken op je lijstje wensen met een dikke 10![e-2705] Zo te lezen was de onderwaterwereld daar uniek in z'n soort en schijnbaar nog behoorlijk ongeschonden.

Laat dat hopelijk zo blijven

Jullie verhalen hebben ons Australië anders doen 'ervaren' . Het is niet alleen een grote zandbak maat heeft ook de meest prachtige facetten van natuurschoon, hebben wij gelezen. Waarvoor Dank[e-1f618]

Allemaal een behouden terugreis en prachtige ervaringen rijker.[e-2665]️[e-1f618]

• 19 Augustus 2023 - 23:23

Antonio:

Ik ben zo jaloers en tegelijk blij voor jullie, dat je dit allemaal meemaakt, ik krijg er een beeld bij alsof je in een immens groot zoutwateraquarium rondzwemt met de allermooiste vissen die allemaal vriendjes met jullie willen worden en dan als klap op de vuurpijl zien jullie ook nog van die reusachtige schildpadden, wat ontzettend gaaf. [e-1f44d][e-1f44d][e-1f44d][e-1f44d]